У п’ятницю, 20 жовтня, за підтримки управління туризму та курортів Закарпатської ОВА, відбувся інформаційно-пізнавальний тур Рахівщиною для туристичних компаній, гідів-екскурсоводів та ЗМІ.
Учасники заходу відвідали цікаві туристичні локації, побували на екскурсіях та дегустаціях та дізналися більше про крафтове виробництво гірського району Закарпаття.
Першою зупинкою туру став Музей аномальних рогів у Рахові. У приватній колекції Василя Тушера нараховується понад 250 пар рогів косуль та оленів. Серед експонатів колекціонера також ікла та опудала диких тварин і зо дві сотні настінних тарілок. Наостанок Василь Тушер виконав для гостей гуцульські коломийки.

Набравшись сил біля природного джерела «Буркут», що в урочищі Васкул, учасники туру відправилися на еко-ферму «Розенталь» у Квасах.

На фермі проживає 150 кіз, а емоційний контакт з ними є найдієвішим способом від суму та депресій.

До речі, саме тут знаходиться найбільша у Європі скульптура металевої кози

а ще бринзарня, де всім охочим показують, як виготовляється будз – основа гуцульської бриндзі.

Продукція еко-ферми «Розенталь» – тверді, напівтверді і напівм’які, йогуртові сири з молока місцевих буро-карпатських, а також голштинських корів, кіз заокеанської породи та з молока овець.

А ще тут печуть гуцульську піцу з мелайного борошна, роблять пасту, равіолі та яфиновий леквар.

Наступна зупинка – «Ципа».

Учасникам провели екскурсію крафтовою пивоварнею, в якій виготовляють 28 видів пива (серед яких навіть пиво на молоці чи з квашених огірків) та познайомили з повним процесом створення напою, який згодом була можливість продегустувати.

У свою чергу керівник туристичного центру «Рахівська Гуцульщина» Юрій Сас познайомив присутніх з експонатами музею гуцульського побуту.

А господарка лекварні «Гуцулато» – з фірмовим тортом «Кваси», цукерками ручної роботи, морозивом з овечого молока та іншими крафтовими солодощами.

Завершенням пізнавального туру став арт-вечір «Гуцульські частування» – вечеря з 12 автентичних страв під супровід гуцульської музики.

«Під час інформаційного туру Рахівщиною обговорено низку важливих питань щодо співпраці між туристичними компаніями, місцевими крафтовими виробниками та локаціями задля збільшення туристичних потоків. Дякуємо всім учасникам поїздки: за увагу – туристичним компаніям, гідам-екскурсоводам, а за гостинність – господарям крафтових закладів. Такі заходи, безумовно, збільшать туристичну привабливість району та привернуть увагу подорожуючих до нових туристичних магнітів», – зазначила заступниця начальника управління туризму та курортів Закарпатської ОВА Олександра Горзов.
Читайте також про престур до виноробів Закарпаття: туризм і географічні зазначення (ФОТО, ВІДЕО).

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=2yR3Qg8vv0I[/embedyt]
Ще трохи фото з туру:






