Смак традиційних страв Срібної Землі можна доповнити бокалом пива місцевих виробників. Насолоджуйтесь кожним ковтком, відчувайте неповторний смак та аромат цього п᾿янкого напою: м’якого або насиченого і обов᾿язково свіжого.

Безперечно, виготовлення та споживання пива стало гастрономічною культурою зі своїми правилами. А поява крафтового пива у Закарпатті стимулювала відкриття спеціальних барів. Сьогодні вони, без сумніву,  стали туристичною локацією краю.  Місцеві міні-пивоварні варять не тільки традиційні сорти, а також створюють нові та оригінальні марки пива.

Пропонуємо вам знайомство з місцевими продуктами пивоваріння та виробниками крафтового пива у Закарпатті.

«Fichte’nbrewery»

«Fichte’nbrewery» –  виробництво пива у селі Коритняни Ужгородського району. Це міні-пивоварня промислового типу, де варять кілька популярних сортів, серед яких «Фіхтен АПА», «Фіхтен Пшеничне», «Фіхтен Портер», «Фіхтен Вайцен», «Блонд Ель». На сьогодні коритнянське пиво представлене вже у двох десятках ресторанів та пабів Ужгорода.

ФБ-сторінка: https://www.facebook.com/FichtenBrewery/

Ресторан-пивоварня «Унгвайзер»

Живе пиво – головна родзинка пивоварні-пабу в Ужгороді. До уваги пивних гурманів чотири базові сорти пива під власною торговою маркою «Ungweiser»: світле, пшеничне, багряне та темне. Це ті напої, які обов’язково потрібно скоштувати!

ФБ-сторінка https://www.facebook.com/ungweiser.me

                                                          Пивоварня «Yuber»

Пиво вариться на місці з високоякісної сировини. Гості можуть побачити процес варіння пива прямо з дегустаційного залу.

Фішка пивоварні «Yuber» – подача крафтового пива напряму з ємностей, де пиво дозріває.

Ще одна гордість поваварні Yuber – професійна бар-стійка, встановлена чеським підприємством, яке має 97 світових патентів та ліцензію на виготовлення такого обладнання у середній та західній Європі. Тут виготовляють 7 сортів пива. Одне з них, яке вже стало візитівкою – «Ужгородське пиво» – м’яко охмелений світлий, класичний лагер, який вариться з використанням гіркого сорту хмелю «Магнум», що дає терпку обволікаючу гіркоту та тонкий аромат.

ФБ-сторінка  https://www.facebook.com/yuberpub/

DOM Brewery

Продукт ужгородської домашньої мікропивоварні «DOM Brewery» унікальний настільки, наскільки є і екслюзивні етикетки для кожної пляшки напою. Власники пивоварні постійно експериментують зі смаками. На фестивалі «Вариське пиво 2018» у місті Мукачево броварня представила для дегустації 8 сортів пива: «Abbey Dunkel Ale», «Cherry Ale», «Witbier», «Weibbier», «Strawberries Ale», «Northern Columbia Ale», «Пшеничка» та «Пшеничне».

ФБ-сторінка  https://www.facebook.com/DOMBrewery/

«Графська пивоварня» (Порядний газда)

Закарпатські дослідники історії пивоваріння переконані, що саме в Мукачеві у далекому 1568 році було засновано першу на території сучасної України броварню. Її традиції продовжує міні-пивоварня у ресторанному комплексі «Графський Двір» (Порядний газда). Вода – закарпатська, джерельна та підготовлена. Графське пиво – це пиво виключно верхнього бродіння (це перший і найдревніший спосіб). Пиво вариться лише з німецького хмелю, солоду та бельгійських дріжджів. Воно не фільтроване і не пастеризоване. 4 сорти пива: «Біле», «Бурштинове», «Темне» та «Від пивовара».

ФБ-сторінка https://www.facebook.com/poryadniygazda/

Пивоварня «Зірка»

Гордість мукачівського «Premier Hotel Star» – власна пивоварня, де фірмове живе пиво вариться за класичними рецептами. Особливістю процесу приготування є використання води, очищеної за допомогою багатоступінчастої системи Ekosoft. Якість пива «Стар», високо оцінюють закарпатські експерти. Скуштувати його можна у ресторані «Бограч» при готелі.

Пивоварня «Heming»

Ще одна мукачівська пивоварня, розташована по вулиці Духновича. Heming – легкий, насичений, традиційний лагер створений за чеськими стандартами.

ФБ-сторінка https://www.facebook.com/Heming.Brewery/

Сімейна пивоварня «Джон Гашпар»

Пивоварня “Зірка”, м. Мукачево Гордість мукачівського «Premier Hotel Star» – власна пивоварня, де фірмове живе пиво вариться за класичними рецептами. Особливістю процесу приготування є використання води, очищеної за допомогою багатоступінчастої системи Ekosoft. Якість пива «Стар», високо оцінюють закарпатські експерти. Скуштувати його можна у ресторані «Бограч» при готелі.

Пиво «JOHN GASPAR» у Берегові готується на сучасних потужностях заводу «Карпатська пивоварня», що відомий торговою маркою Zip. Пивовари дотримуються традицій та готують продукт європейської якості, дотримуючись 500-річного закону про чистоту пива. У рецептурі приготування використовується тільки ячмінь, хміль і вода.

Чоловіки поважають Гашпара за багатий аромат і насичений смак. Та неменш популярним та  улюбленим напоєм жінок Закарпаття є «John Gaspar Оксамитове Темне», завдяки солодкому карамельному присмаку.

ФБ-сторінка https://www.facebook.com/johngasparberegovo/

«Севлюшська пивниця»

«Севлюшська пивниця» у Виноградові – це невеличка пивоварня, яка пропонує неповторний набір смаків. Тут для гурманів є великий вибір крафтового нефільтрованого пива: «Напівтемний ель», «Золотистий ель», «Світле пшеничне», «Стаут», «Бурштиновий ель», «Оксамитовий стаут».

ФБ-сторінка https://www.facebook.com/pivnitsa/

 «Загатська пивоварня», с.Загаття

«Загатська пивоварня» — приватна крафтова броварня промислового типу в селі Загаття, на Хустщині. Пиво пилзенского типу и стаут реалізується в роздріб і в ресторанах Закарпаття.

ФБ-сторінка https://www.facebook.com/zagatske

 

Пивоварня «Кіблер»

Живе пиво «Кіблер» у  готельно-ресторанний комплексі «Publo» у селі Вишково, на Хустщині, дотепер готується з натуральних інгредієнтів за класичною технологією. Сьогодні можна скуштувати три сорти: «Кіблер Лагер Баварське» «Кіблер Чорне Бархатне» та «Кіблер типу Леффе».

ФБ-сторінка https://www.facebook.com/kibler.brewery

«Варошське пиво»

«VAROSHSKE BEER» – сімейна крафтова пивоварня у місті Хуст. Тут варять пиво з німецького хмелю та солоду. Тут народжується та дозріває справжній якісний продукт.

ФБ-сторінка https://www.facebook.com/profile.php?id=100065389304668

 

Гуцульська броварня «Ципа»

Гуцульське пиво відрізняється неповторним карпатським колоритом і варять його у селі Кваси, на Рахівщині, на воді з місцевого високогірного джерела, не піддаючи її спеціальній обробці. А ще пиво збагачується  гуцульськими акцентами, як от: яфинами, карпатськими трави чи смерековими гілочками. У 2016 та 2017 Гуцульська броварня «Ципа»  була визнана кращою крафтовою пивоварнею України за версією рейтингу Rate Beer Best. На розлив завжди можна скуштувати «Ципа під травов», «Ципа копчена», «Ципа чорна», «Ципа біла».

Фб-сторінка  https://www.facebook.com/TsypaBrewery

Comments are disabled.