У п’ятницю, 29 вересня, управління туризму та курортів Закарпатської ОВА спільно з Асоціацією виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття та проектом «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства» (IPRSA)» організували престур до виноробів області за участі регіональних та всеукраїнських ЗМІ.

Журналісти ознайомилися з процесом збору та переробки винограду на Ужгородщині (с.Концово, винороб Томаш Кіш), Мукачівщині (с. Пістрялово, Шато Паук) та Берегівщині (винороб Василь Надь).

За словами очільниці управління туризму та курортів Закарпатської ОВА Маріанни Готри, виноградарство під час війни може стати елементом реабілітації для гостей Закарпаття.

«У нас є природа та працьовиті люди і ця позитивна енергія передається усім українцям, які відновлюють сили на Закарпатті», – зазначила Маріанна Готра.

У свою чергу голова Асоціації виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття Олександр Гарновдій розповів представникам мас медіа про історію та сучасний стан виноробства в області та зміни, які впроваджують у своїй роботі винороби у контексті євроінтеграції.

Нагадаємо, наразі члени Асоціації готуються до реєстрації географічного зазначення «Вина Срібної Землі», що дасть змогу виготовляти продукцію з доданою вартістю, розвивати мале регіональне підприємництво і виходити на нові ринки збуту.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=PTukwxwk5eY[/embedyt]

      

 

 

 

 

Comments are disabled.