Про історію та сучасність виноробства на Закарпатті говорили під час семінару в урочищі Чизай на Берегівщині. Учасниками заходу стали фахівці туристичного супроводу, а лекторами – відомі краєзнавці, науковці та сомельє.
Зокрема, письменниця Тетяни Літераті розповіла гідам про історію та культуру виноробства на Закарпатті, а доцент кафедри технології вина та сенсорного аналізу ОНТУ Олександр Василик познайомив зі створенням коньяків у регіоні. У свою чергу, сомельє Віталій Ковач акцентував увагу на важливості географічного зазначення, яке у 2024 році отримало закарпатське вино.

Учасникам семінару провели екскурсію Музеєм винороба Чиза та виноробнею, а також дегустацію продукції закарпатських виноробів.

Захід відбувся за сприяння Закарпатської ОВА та Chateau Chizay Academy.




No comment