×
Галерея Про Закарпаття Календар подій Туристичні новини Анонси Активний туризм Природні території та природні дива Дегустаційні зали та виробники еко-продукції Історико-архітектурні об'єкти Зимове Закарпаття Смачне Закарпаття Квітуче Закарпаття MICE-туризм Де оздоровитись? Де зупинитись? Туристично-інформаційні центри Туристичні оператори Туристичні маршрути Як доїхати Нормативно-правова база Закарпатський словничок Зворотній зв'язок

Дегустаційний підвал «Ференца ІІ Ракоці» (Підвал Кабодере)

23 Серпня 2020

с. Шаланки
тел. моб.: + 38 097 805 67 03

Підвал Кабодере свою історію починає з 17 століття. Свого часу тут смакували напій богів угорські королі і посли із Польщі та Трансільванії. Дегустував тут вино й Ференц Ракоці – угорський князь, який повстав проти влади династії Габсбургів. Подейкують, що саме у цьому підвалі він прощався зі своїми вірними куруцами (учасники повстання). Винний підвал Ференца Ракоці II завдовжки 40 метрів. Що тут можна побачити Вино тепер тут куштують не тільки особи зі знатних сімей, але й прості туристи. Цікавого тут багато. Наприклад, тут можна побачити унікальні бочки, а одна із них може вмістити в себе аж 500 літрів вина. Є навіть бочка із зображенням королівського герба. Місцеві жителі впевнені – саме з неї частувався князь Ракоці. У наш час підвал Кабодере належить не вельможам, а фермерському господарству, де на п’яти гектарах землі вирощують такі сорти винограду, як «мерло» та «каберне». До речі, подейкують, що Ференц Ракоці перевагу надавав останньому.

shares