×
Галерея Про Закарпаття Календар подій Туристичні новини Анонси Активний туризм Природні території та природні дива Дегустаційні зали та виробники еко-продукції Історико-архітектурні об'єкти Зимове Закарпаття Смачне Закарпаття Квітуче Закарпаття MICE-туризм Де оздоровитись? Де зупинитись? Туристично-інформаційні центри Туристичні оператори Туристичні маршрути Як доїхати Нормативно-правова база Закарпатський словничок Зворотній зв'язок

Дегустаційний підвал «Кельтський двір»

23 Серпня 2020

с. Лавки, вул. Підловачна,1
тел. моб.: +38 (050) 779 77 52
web-site: www.keltic-yard.com

Відвідавши чотирьохсотлітній дегустаційний підвал «Кельтського двору», Ви маєте можливість скуштувати елітні сири типу камамбер, дорблю, овечої фети, козячого пуату. Згадані види належать до класу найбільш популярних у Європі м’яких сирів , які дозрівають від одного до трьох місяців у спеціально зведених сиросховищах з відповідною температурою, вологістю та кондиціонуванням. Власне, саме процес дозрівання є найбільш трудомістким та енергозатратним, тому подібні сири ані в умовах машинного виробництва, ані у приватній практиці майже не культивують. Тим більше, що для продукування цих видів сирів потрібне високоякісне молоко тварин, яке одержують за рахунок багатої і насиченої кормової бази. На жаль, полонинська псячка та випалені сонцем пожухлі толоки не дають перспектив для якісних сирів. Отож, вся сирна індустрія розвивається на базі виробництва так званого голландського сиру з його місцевими різновидами.

shares