ДЕГУСТАЦІЙНІ ЗАЛИ ПИВА

ГУЦУЛЬСЬКА КРАФТОВА БРОВАРНЯ «ЦИПА»

Гуцульська крафтова броварня «Ципа» заснована 2015 року у селі Кваси Рахівського району, у надзвичайно мальовничій місцині Гуцульщині. Тут знають, як зварити відмінне пиво з яскравим, насиченим смаком, кожен ковток якого дарує справжню насолоду.

Тутешні майстри пивної справи вміло поєднують багатовіковий досвід карпатського пивоваріння із сучасними технологіями.

За всіма канонами, крафтове пиво варять з натуральних інгредієнтів, де не менше 50% солоду в основі. Інші добавки - лише для поліпшення та ускладнення смаку. Пивовари гуцульської броварні «Ципа» використовують тільки найкращий солод, хміль та дріжджі (переважно з Німеччини та Чехії).

Однак, гуцульське пиво відрізняється неповторним карпатським колоритом, адже варять його на воді з місцевого високогірного джерела, не піддаючи її спеціальній обробці. Тож можна сміливо вважати, що «Ципа» несе в собі енергію карпатської природи.

Окрім того, тутешній крафт регулярно збагачується оригінальними гуцульськими акцентами, як, наприклад, яфени, карпатські трави чи смерекові гілочки.

Процес бродіння проходить у спеціальних чанах, котрі за формою дуже нагадують яйця. Це і дало назву броварні, адже «Ципа», як пташеня, народжується з яйця.

Дозріває пиво у старовинному підвалі природно, без жодного прискорення: щонайменше 30 діб (а деякі сорти і по кілька місяців) . Узагалі, в броварні «Ципа» дуже мало автоматизації, усю роботу виконують люди, відтак це пиво дійсно ручної роботи.

Неповторна атмосфера, привітний персонал та великий вибір надзвичайно смачних закусок, що відмінно підходять до пива, та їх оригінальна подача порадують навіть найвибагливіших гурманів.    

Запрошуємо Вас скуштувати пиво «Ципа» та долучитися до справжніх шанувальників особливого смаку!

Адреса: Рахівський р-н. с. Кваси, вул. Центральна, 163
Тел. +38 (066) 553 0047, +38 (067) 108 2400
Web-site: https://tsypa.com.ua/
Соцмережі: http://www.facebook.com/TsypaRest

ПИВОВАРНЯ "PUBLO"

Споконвіку край карпатський славиться людьми добрими та щирими, гостинністю та прекрасною природою.

Не одна війна точилася у Карпатах, адже багатьом хотілося володіти такою землею . От і доводилося в одній руці тримати косу,а в іншій зброю.

Старожили розповідають таку легенду (бувальщину)...

Втомлений жовнір крок за кроком йшов гірською дорогою . Мучився від спраги , знемагав від голоду. Хотілось відпочити хоч на хвильку , забути про все, обняти рідних.

Раптом на галявині побачив косаря … І пригадалося , що вже кілька літ він не тримав у руках коси . А руки все пам’ятали . Він опустив гвинтівку на траву і попрямував до ґазди:

— Чоловіче добрий , дай Бог поміч, не дасте вкосити трохи , хай душа відпочине , хай руки зрадіють такій звичній праці, бо що може бути краще, ніж мир на землі і дзвін коси серед врожайного поля.   
Покоси лягали один за одним , а серце раділо згадуючи дружину , дітей і рідний дім.    

Коли вернувся на край галявини, ґазда простягнув йому кухоль з напоєм. Вояк припав до нього як до цілющого джерела . І пив, пив,пив… 

— Що це таке ?» — каже.
— Пиво, я сам зварив його» — відповідає газда.
— Дуже вдячний , добрий чоловіче. Ніби вдруге на світ народився . Благословен хай буде твій труд. Я, мабуть , теж вертаюся додому. До свого поля, до своєї родини. А смак твого напою цілющого запам’ятаю на все життя».

Пройшли роки... А живе пиво « Кіблер» готується до тепер за класичною технологією. Смак хмільного напою дає заряд енергії , знімає напругу і збуджує бажання скуштувати ще! Секрет прекрасного смаку пива полягає у використанні лише натуральних інгредієнтів.   

Адреса: Хустський район, смт. Вишково, вул. Шаянська б/н,
E-mail: spa-hotel_publo@ukr.net

КАРПАТСЬКА ПИВОВАРНЯ "ДЖОН ГАШПАР"

 
Протягом століть пиво дивним чином залишається невід’ємним атрибутом щирого спілкування у дружній компанії. Одного спекотного дня два  закарпатські друзі із угорським корінням на імя Янош і Гашпар, удаляючи спрагу закарпатською мінеральною водою,  вирішили спільними зусиллями створити для закарпатців  чарівний напій - живе пиво. Благословіння на корисну справу їхніх дружин, надихнуло друзів на виробництво пива для любителів пива  жіночої статі.

На Закарпатті  колись було кілька малих заводів, але найбільш відомий   всій Україні та за її межами виробник пива Zip «Карпатська пивоварня», розташований в місті Берегове. Це одне з найновіших у нашій  країні підприємств галузі, засноване у 1997 році. Виробництво продукції  в “Карпатській пивоварні” проводилось за новими технологіями на новому угорському обладнанні. 

Саме тут  на базі цього підприємства створилася сімейна берегівська пивоварня, яка  виробляє   пиво «Джон Гашпар», зварене  за традиційними технологіями та класичною рецептурою пивоваріння. Це справжній смак угорської України, незмінний еталон пивної насолоди.  Пиво темне як закарпатська ніч, світле як український світанок, з кожним його ковтком — нові відтінки смаку.  Темне пиво «Джон Гашпар» із надзвичайним смаком і ароматом стало улюбленим напитком жінок Закарпаття.

Пиво виготовлене у відповідності з легендарним «Законом про чистоту», прийнятим у Баварії в 1516 році, згідно з яким справжнє пиво  складається тільки з трьох компонентів: ячмінного солоду, хмелю та води.


У  пиві «Джон Гашпар» гармонійно поєднана вишуканість кращих сортів солоду і хмелю та екологічно-чиста, кришталева гірська вода із надр українських Карпат. Пиво –  золотистий, ігристий та освіжаючий напій із характерним хмелевим ароматом і приємним гіркуватим смаком, який вгамовує спрагу та  підвищує загальний тонус організму.  Користується попитом у всіх любителів пива Закарпаття та України. На дегустації у Києві пиво «Джон Гашпар» одержало відмінну оцінку.  

Сподіваємося, що справжні шанувальники чарівного напою гідно оцінять багатство традиційного смаку, який закарпатська пивоварня «Джон Гашпар» дбайливо відтворила у пропонованих сортах пива.    

Адреса: м.Берегово, вул.Карпатська 1.
Тел./факс: +38 (03141) 2 30 46, +38 (03141) 2 26 54
E-mail: sales@bereg.net.ua

ПИВОВАРНЯ ПРИ РЕСТОРАННОМУ КОМПЛЕКСІ "ГРАФСЬКИЙ ДВІР"

 
Ресторанний комплекс «Графський двір» був заснований в 2013 році у  м. Мукачево і своєю появою продемонстрував, що закарпатські страви та український народний інтер'єр можуть залучати не тільки туристів. Тут гуляють і місцеві! А це говорить про все.

У 2015 році на території ресторанного комплексу почала працювати власна міні-пивоварня. Наразі – це єдина пивоварня у місті, де в далекому 1701 році було засновану першу на території сучасної України пивоварню.

Затіяв пивоварню власник «Графського двору» Михайло Ганічка, який сам полюбляє пиво, і варить його власноруч. Більше того, разом з трьома помічниками вони самі змайстрували усе необхідне обладнання для пивоварні.

Солод та хміль дяді Міші привозять з Німеччини, дріжджі – з Франції. Вода закарпатська, джерельна та підготовлена.

На саморобному обладнанні продуктивністю 120 літрів-варіння тут варять 4 сорта пива – біле, бурштинове, темне та від пивовара під ТМ «Графске».

Адреса: Мукачево, вул. Ерделі, 36А
Тел: +38 (095) 507 56 66

МІНІ-ПИВОВАРНЯ ПРИ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ КОМПЛЕКСІ «STAR»

 
Готельно-ресторанний комплекс  «Star» (Зірка) – це автентичний куточок з різноманітністю європейських і традиційно закарпатських страв.   

Особлива гордість закладу - власна пивоварня, де фірмове живе пиво вариться за класичними рецептами і знаходить свій унікальний смак! Особливістю процесу приготування є використання води, очищеної за допомогою багатоступінчастої, принципово нової системи очищення води – Ekosoft! Завжди свіже і прохолодне пиво «Стар» - справжня знахідка для любителів хмільного напою в будь-який час року.

Адреса: м. Мукачево, пл. Кирила і Мефодія, 10-12
Тел.: +38 031 31 32 008

РЕСТОРАН-ПИВОВАРНЯ «UNGWEISER»

 
Ресторан-пивоварня «Унгвайзер» -  єдиний заклад в Ужгороді, який пропонує «танкове» крафтове пиво під власною торговою маркою «Ungweiser».     До послуг пивних гурманів чотири базові сорти: світле, пшеничне, багряне та темне. Регулярно з'являються і сезонні новинки. «Унгвайзер» розташований в центральній частині Ужгорода, на вулиці Капушанський, 20 (поруч з обласною лікарнею).

Двоповерховий зал і затишна тераса з оригінальним інтер'єром, елементами етно-ресторанів тв європейських пабів. Добротні столи і стільці, дерев'яні балки-колони стандартних ірландських «Пабів» і солом'яні козирки української «Хати» прикрашені безліччю квітів, діючий камін, та величезні ємності пивоварні прямо в залі - все це об'єднав «Унгвайзер» - ресторан-пивоварня в Ужгороді. Живе пиво - головна родзинка пабу - це те, що обов'язково потрібно спробувати!.

Адреса: м. Ужгород, вул. Капушанська, 20
Тел.: +38 (050) 372 01 10

РЕСТОРАН–ПИВОВАРНЯ «ZIP»

 
Адреса: Міжгірський р-н смт. Міжгір'я, вул. Незалежності 4